Konkurranseregler

Aksjon aluminium er en nasjonal konkurranse som gir elever fra 5. – 7. trinn mulighet til å lære mer om resirkulering, kretsløp og hvordan vi kan ta bedre vare på jorda vår. Det er helt gratis å være med!

Konkurransen går ut på å resirkulere emballasje laget av aluminium. Det kan være folie, drikkebokser, hermetikkboks, emballasje fra fisk i form, kjøtt i form, grønnsaker i form og tuber med majones, smøreost mm. Det vil si at dere skal sortere dette fra eget hjem og andre husstander. Klassen som går av med seieren er de som resirkulerer flest bokser/kg per elev. Aksjonen er delt i tre. Den første delen går fra 23. september til 20. oktober 2019. Dere kan melde dere på fra begynnelsen eller hoppe på aksjonen underveis.

I år kan læreren registrere flere klasser på samme e-postadresse. reglene kjempeenkle!

Slik foregår konkurransen:

1:  Resirkulering: Klassen skal resirkulere mest mulig aluminium i løpet av konkurranseperioden. I Aksjon aluminium er alle aluminiumsbokser like mye verdt, uansett størrelse! Vi har fire kategorier aluminium i konkurransen: Former, bokser, folie og tuber. Formene kan være grillformer av mange slag som fisk i form, kjøtt i form og grønnsaker i form. Bokser er hermetikkbokser som for eksempel makrell i tomat, leverpostei, mais, hermetiske tomater og kokosmelk. Folie er ca en knyttneve folie når den er presset sammen. Tuber kan være tuber til majones, kaviar, smøreost og lignende. Vi har regnet ut hvor mye aluminium det er i gjennomsnitt i en boks (14,9 gram). Elevene skal selvfølgelig slippe å ta med alle disse aluminiums- og hermetikkboksene på skolen. Som bevis på at de har resirkulert aluminiumsboksene tar de med seg et registreringsark til skolen.

2: Læreren samler inn alle registreringsarkene fra elevene. Vi stoler på at Norges flotte lærere ikke jukser! Læreren logger inn og registrerer antall  på aksjonaluminium.no. Det er opp til deg å bestemme hvor ofte du vil registrere. Landsoversikten oppdateres hele tiden, så dere får et bedre inntrykk om hvordan dere ligger an med jevnlig oppdatering.

3: Klassen som har resirkulert mest aluminium per elev når konkurransen er over, har vunnet! Vi trekker også en vinner.

4: Det er ikke lov til å kun spise hermetiske tomater til middag. Dere skal samle inn aluminiumsemballasje som allerede er i bruk, ellers går jo vinninga opp i spinninga!

5: Fortell elevene dine  at aluminiumsboksene med mineralvann kan pantes, og at hermetikkboksene kan leveres ved det lokale returpunktet for glass og metall.

 Del II Kreatv idé: En jury velger en vinner blant de innsendte bidragene.

 

Få en egen aksjonspakke til din klasse!

De første 2000 klassene som melder seg på aksjonen får en aksjonspakke med spennende utstyr.

  • Dere får en stor plakat dere kan henge opp i klasserommet. Her kan dere holde oversikt over antall resirkulert aluminium.
  • Dere får også en flott spesialbag som skal brukes til å samle materiale i.
  • I tillegg får dere et eget inspirasjonshefte om aksjonen.
Se vårt spennende undervisningsmateriell!

Her finner du som lærer masse inspirasjon og forskjellige undervisningsopplegg tilpasset læreplanen for de ulike trinnene. Slik kan du jobbe med Aksjon aluminium i forskjellige fag!

Les mer