Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan Aksjon aluminium, og deres arrangører Forskerfabrikken og Hydro, behandler personopplysninger og informasjon om brukerne våre og besøkende på nettsiden vår.

Det er frivillig å delta i konkurransen, og dermed oppgi personopplysninger. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte ved registrering til konkurransen.

Behandling av personopplysninger

Ved å samtykke til behandling av personopplysninger, aksepterer du at eieren av denne nettsiden, Hydro, kan lagre opplysninger om deg og sende deg informasjon om konkurransen.
Graden av behandlingen av personopplysninger avhenger av de opplysninger som du sender inn til oss og det samtykke som du avgir. Hydro er eier av denne nettsiden, og er behandlingsansvarlig for lagring og bruk av dine personopplysninger. Opplysningene blir behandlet i samsvar med kravene i personopplysningsloven. Reglene oppstiller også et krav om at ditt samtykke skal avgis samtidig som opplysninger om deg blir innhentet.

Formål

Formålet med behandlingen av personopplysninger er deres deltagelse i konkurransen, samt å kunne besvare henvendelser fra deg og kontakte deg i perioden Aksjon aluminium varer. Merk at du vil kunne motta informasjon om Aksjon aluminium dersom konkurransen gjentas til neste år.

Lagringstid

Opplysninger du gir oss når du registrer din klasse i konkurransen lagres i våre systemer inntil du selv ønsker at det skal slettes. Dersom du ønsker at din profil skal slettes kan du sende oss en mail her.

Personopplysningskategorier

Når du melder på din klasse i konkurransen registrerer du følgende opplysninger i våre systemer:

• Ditt fornavn og etternavn
• E-postadresse
• Skole
• Postadresse
• Klasse og antall elever

Dine rettigheter

Hydro følger kravene til informasjonssikkerhet i personopplysningsforskriften og personvernforordningen. Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet. Aksjon aluminium, Forskefabrikken og Hydro har gitt deg informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler.

I henhold til gjeldende personvernlovgivning har du følgende rettigheter:
• Rett til å få tilgang til og få kopi av personopplysningene dine: Du har rett til å be om bekreftelse på hvorvidt vi behandler personopplysninger om deg.
• Rett til å rette personopplysningene: Dersom personopplysningene vi har om deg ikke er korrekte, kan du be om at informasjonen blir oppdatert eller på annen måte korrigert.
• Rett til å bli glemt/få data slettet: Under visse omstendigheter har du rett til å få slettet opplysningene dine. Du kan be oss om dette når som helst.

Kontaktinformasjon: info@aksjonaluminium.no

Cookies på nettsiden

På denne nettsiden brukes informasjonskapsler, herved kalt cookies. Cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin. Aksjon aluminium bruker cookies for å forbedre siden for deg og dine behov. Dette er noe vi gjør for bedre å kunne forstå hvordan våre brukere benytter nettsiden vår.

Vi bruker permanente cookies blant annet for å lagre dine eventuelle personlige innstillinger hos Aksjonaluminium.no slik at du for eksempel slipper å gjenta visse valg hver gang du besøker siden vår, og for å tilpasse og skape informasjon og markedsføring så relevant som mulig for deg. Sessioncookies bruker vi blant annet til å kunne registrere statistikk over bruk av siden.

Ved å godkjenne Aksjon aluminiums allmenne vilkår og bruk av vår nettside, godkjenner du behandlingen av cookies i følge hva som står her. Hvis du ikke ønsker at cookies brukes, kan du ta bort cookies i din nettlesers sikkerhetsinnstillinger. Du finner informasjonen om dette i “Hjelp”-funksjonen i nettleseren din. Du kan også stille inn nettleseren slik at du blir spurt hver gang denne nettsiden forsøker å plassere en cookie på din datamaskin. Merk også at du når som helst kan slette cookies manuelt fra din harddisk.

Ved å bruke aksjonaluminium.no godtar du at vi benytter informasjonskapsler nevnt over. Informasjon og relevant innhold vil kunne målrettes mot deg fra aksjonens arrangører Forskerfabrikken og Hydro.

Cookies fra tredjepart

Aksjon aluminium benytter informasjonskapsler som er utstedt av en tredjepart, for å kunne gi deg relevant informasjon og annonser i kanaler utenfor aksjonaluminium.no. Tredjepartsaktører vi bruker er Facebook, Instagram og Google. Det er Forskerfabrikken og Hydro som vil være avsendere av denne informasjonen:

Google Analytics: Google Analytics cookien er en førsteparts cookie. Den er innstilt til å slettes automatisk etter 24 måneder hvis du ikke returnerer til nettstedet. Du kan reservere deg mot bruk av Google Analytics her. På denne nettsiden bruker vi analyseverktøyet Google Analytics for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på nettsiden. Dataene som samles inn brukes for å optimalisere brukeropplevelsen og tilpasse innholdet på nettsiden. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om brukerne. Dataene som samles inn lagres på Googles servere. Du kan lese mer om hvordan Google samler inn og beskytter data her.

Google Display Advertising: DoubleClick cookien er en tredjeparts cookie som medfører at tredjepartsleverandører, medregnet Google, viser egne målrettede annonser fra Aksjon aluminum på en rekke nettsteder på internett som er del av Google sitt innholdsnettverk. Dette er også kjent som remarketing. Dette brukes for å tilpasse annonser for brukere basert på interesser og tidligere nettstedsbruk. Denne målrettingen bidrar til en mer relevant markedsføring for deg som bruker. Du kan reservere deg mot målrettede Google Display annonser her.

Facebook og Instagram: Cookies fra Facebook settes om du er logget på Facebook og/eller om du bruker en Facebook-funksjon, eller link via vår nettside. Informasjonen kan også brukes til å gi deg relevante tilbud på Facebook fra Forskerfabrikken og Hydro. Cookies fra Instagram settes om du er logget på Instagram og om du bruker en Instagram-funksjon, eller link via vår nettside. Det brukes en Instagram-feed via en token-ID for å kunne vise deg bilder på nettsiden fra vår Instagram-konto.

Nyhetsbrev

Det er mulig å abonnere på nyhetsbrev fra Forskerfabrikken for å motta undervisningstips, eksperimenter og annen informasjon fra Forskerfabrikken. Dersom du har godkjent at Forskerfabrikken sender deg nyhetsbrev vil ditt navn og din e-mail lagres i deres kanaler. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter, og slettes når Forskerfabrikken får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra dem.

Se vårt spennende undervisningsmateriell!

Her finner du som lærer masse inspirasjon og forskjellige undervisningsopplegg tilpasset læreplanen for de ulike trinnene. Slik kan du jobbe med Aksjon aluminium i forskjellige fag!

Les mer