Kreativt gjenbruk

Kreativt gjenbruk pågår i fire uker. I denne perioden skal dere komme opp med den beste gjenbruksidéen.

Kriterier

Hva kan man bruke gjenvunnet aluminium til? I denne delen av aksjonen skal dere sende inn deres beste gjenbruksidéer. Det kan være alt fra leker til kjøkkenredskaper. I fjor mottok vi lampeskjermer, juletrær, roboter, uroer og m.m – alt laget av resirkulert aluminium. Her er det ingen fasit, men en jury velger ut en heldig vinner ut i fra disse kriteriene:

  • Idéen har en bruksfunksjon.
  • Idéen har en tydelig overvekt av aluminium.

Tips! Kanskje dere kan lage noe kult av aluminiumen fra innsamlingen?

Hvordan deltar man?

Send inn tegninger, beskrivelser, animasjoner eller bilder av modellene dere har bygget av resirkulert aluminium. Dere får fire uker på å komme opp med og utvikle idéen(e). Den femte uka går til å sende inn bidrag. Alle bidrag må være sendt innen aksjonsslutt. Det er lov å sende inn mer enn ett bidrag!

Digitale bidrag sendes til
info@aksjonaluminium.no
Fysiske bidrag sendes til
Forskerfabrikken Norge AS
Kjelsåsveien 168, 0884 Oslo

Tips! Få bildet deres på forsiden – last opp aksjonsbilder på Min Side.

Premier

Den klassen juryen mener har den beste gjenbruksidéen vinner en klassetur til Norsk Metallgjenvinning sitt anlegg i Fredrikstad. Andre og tredje plass vil motta en kul forskerpakke fra Forskerfabrikken.

Uansett om dere stikker av gårde med en premie eller ikke, finnes det ingen tapere i Aksjon Aluminium – bare gjenvinnere!

Juryen

Hilde Kallevig er Head of Brand & Marketing i Hydro. Hun vet alt som er å vite om aluminium og vil speide etter innovative idéer.

Blair Malcolm er en ekspert på resirkulering og kan spotte gode idéer på mils avstand. Til daglig er han prosjektleder i Norsk Metallgjenvinning.

Hanne S. Finstad er fabrikksjef i Forskerfabrikken og har lang erfaring med å formidle naturvitenskap til barn. Hun har et kreativt hode og klarer alltid å se potensialet i andres idéer.

Se vårt spennende undervisningsmateriell!

Her finner du som lærer undervisningsopplegg som involverer aluminium. Slik kan du enkelt jobbe med Aksjon Aluminium i forskjellige fag!

Les mer