Aksjon Aluminium del II: Kreativt gjenbruk

Fra 21. oktober til 20. november var det om å gjøre å være kreativ.

Hva kan man bruke gjenvunnet aluminium til? Vi kårer den beste gjenvinningsidéen!

Send oss tegninger, beskrivelser, animasjoner eller bilder av modeller dere har bygget av resirkulert materiale. Her er det ingen fasit, men en jury velger ut en heldig vinner ut fra disse kriteriene:

– Ideen er overraskende
– Ideen sprer glede
– Ideen innebærer en kreativ løsning
– Ideen har en tydelig overvekt av aluminium

 

Bidrag som skal postes må sendes i løpet av 20. november til:
Forskerfabrikken Norge AS
Kjelsåsveien 168, 0884 Oslo

 

Digitale bidrag hadde utsatt frist til 25. november og sendes til:
info@aksjonaluminium.no

 

I juryen finner dere

Amalie Driveklepp 

Kanskje dere kjenner henne igjen fra Symesterskapet på NRK eller har sett kjolene hennes på tv? Til tross for sin unge alder har Amalie allerede mye erfaring med å gjenvinne husholdningsavfall om til gull. Eksempelvis denne kjolen som hun har sydd av resirkulerte potetgullposer.

 

Hilde Kallevig

Hilde er Head of Brand & Marketing i Hydro. Hun vet alt som er å vite om aluminium og vil speide etter innovative idéer.

 

Knut Rinden 

Knut er en ekspert på resirkulering og kan spotte gode idéer på mils avstand. Til daglig har han ansvar for marked, drift og utvikling i Norsk Metallgjenvinning.

 

Hanne S. Finstad

Hanne er fabrikksjef i Forskerfabrikken og har lang erfaring med å formidle naturvitenskap til barn. Hun har et kreativt hode og klarer alltid å se potensialet i andres idéer.

Se vårt spennende undervisningsmateriell!

Her finner du som lærer inspirasjon og undervisningsopplegg som involverer aluminium eller andre metaller.  Slik kan du jobbe med Aksjon aluminium i forskjellige fag!

Les mer