Norge rundt med Aksjon aluminium!

Nå er det bare få dager igjen av aksjonen og elever over hele landet har samlet og registrert over 12 milioner aluminiumsjekker! Det er helt utrolig…

Ved å resirkulere så mye er det spart nok  2050000 kWh strøm.  Dette er like mye som det totale strømforbruket i 82 boliger i ett år, eller strømmen du bruker om du spiller playstation i 3120 år! WoW!

Over 300 bilder er sendt inn fra aksjonen over hele landet og mange lokale aviser har skrevet om innsatsen dere gjør for å resirkulere og lære om energi og miljø. Dette er skikkelig moro! Bildet øverst på siden viser 7. klasse ved Ramberg skole i Nordland.

Finnsnes, Troms:

Klasse 5C ved Finnsnes skole har laget en herlig enhjørning av jekker.

 

 

 

 

 

 

Drøbak i Akershus:

Aurora Elise Schulstock forteller at det er 20 ganger mer energieffektivt å resirkulere en aluminiumsboks enn å produsere en helt ny. Avisen Amta

 

 

 

 

 

 

Skjold i Rogaland:

Klasse 7 a ved Skjold skule med en kjempejekk!

 

 

 

 

 

 

Stjørdal i Tøndelag:

«Elevene ved Vikhammeråsen grendaskole har samlet over 20.000 aluminiumsbokser. Nå håper de at noen kan få nytte av alle jekkene,» skriver Bladet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lofoten i Nordland:

Femteklassingene ved Ramberg skole oppfordrer alle til å bli flinkere til å gjenvinne metall og glass i tillegg til å sortere mat, plast og papir hjemme.

Også har de et svært viktig poeng: – Hvis du kaster bokser ut i naturen kan dyr få i seg deler av boksene slik at de får indre blødninger og i verste fall dø. Lofotposten.

 

 

 

 

 

Sandefjord i Vestfold:

 Klasse 3 A ved Mosserød skole har gjenbrukt jekkene på mange måter.

 

 

 

 

 

 

 


Harstad i Troms:

Vakkert hos klasse 5 A på Medkila skole

 

 

 

 

 

 

Asker i Akershus:

 

6. klasse ved Hofstad skole i Asker

 

 

 

 

 

Leknes i Nordand:

 Klasse 6 c ved Leknes skole har tolket bildeopgaven «Månelyst» 🙂